TOPET OVO® LIQUID

 

 Product kenmerken

Topet Ovo® Liquid is een hoogwaardig ontwormingsmiddel, bestemd voor post- en sierduiven, kooi- en volièrevogels, sierwatervogels en fazantachtigen. 

Topet Ovo® Liquid is een hoogwaardig ontwormingsmiddel, -ontwikkeld door- en onder controle staand van praktiserende dierenartsen.

Topet Ovo® Liquid:
- Is werkzaam tegen alle stadia van spoelwormen (Ascaridia) bij vogels.
- Is werkzaam tegen alle stadia van haarwormen (Capillaria) bij vogels.
- Is werkzaam bij lintwormen (Raillientina) bij vogels.
- Het werkt langzaam doch langdurig, zodat de gevreesde darmobstructie t.g.v. een opeenhoping van afgestorven spoelwormen niet voorkomt.
- 1 tot 3 dagen na toediening van Topet OVO® Liquid zijn alle wormen en hun tussenstadia gedood en uit het maagdarmkanaal afgevoerd.
- Grote veiligheid.
 

Doeldieren
Post- en sierduiven, kooi- en volièrevogels, sierwatervogels en fazantachtigen. 
Niet bestemd voor menselijke consumptie.

Diergeneesmiddel.
 

Samenstelling
Bevat per ml 25 mg fenbendazol.
 

Toediening
Rechtstreeks in bek.
 

Dosering
Grasparkieten / Agarpornis / Neophema’s e.d.: 1-2 dr.
Bergparkiet / Rosella e.d.: 5-7 dr.
Amazone / Grijze Roodstaart e.d.: 10-15 dr.
Ara / Molukken Kakatoe: 15-25 dr.
Post-, Sierduif: 2-4 dr.

Herhaal dosering na 10-14 dagen.
Ontworm minimaal 2x per jaar.
Ontworm jonge vogels 1-3 weken na uitvliegen.

Niet gelijktijdig met andere geneesmiddelen gebruiken.
 

Contra-indicaties
Niet gebruiken tijdens de rui.
Niet combineren met andere geneesmiddelen.
 

Bewaarcondities
Droog en bij kamertemperatuur bewaren (15-25 graden). Niet gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum, welke op verpakking is afgedrukt

Bestelnummer: 910-150 OVO LIQUID 20 ML

 

 

TOPET AMINOVIT®

 

Topet Aminovit® is een voedingssupplement voor post- en sierduiven, kooi- en volièrevogels, papegaaien, ara’s, kakatoe’s, lori’s, parkieten, fazantachtigen en watervogels.

Topet Aminovit® is een hoogwaardig voedingssupplement ontwikkeld door een samenwerkingsverband van voedingsdeskundigen en praktiserende dierenartsen.

De samenstelling van Topet Aminovit® zorgt voor een noodzakelijke aanvulling op de onderhoudsvoeding. Topet Aminovit bevat de volgende ingrediënten:

Eiwitten

In de meeste zaadmengsels zit te weinig eiwit. Eiwitten zijn bouwstoffen van zowel spieren als ook van het verenkleed. Er zijn een aantal aminozuren (bouwstoffen van eiwitten) die vogels niet zelf kunnen samenstellen. Dit noemen we essentiële aminozuren. Onder andere methionine, cystine, lysine en thyrosine zijn belangrijke aminozuren die betrokken zijn bij onder andere de veergroei. Bij tekorten in de voeding kunnen een aantal dingen opvallen. De veren kunnen minder sterk zijn, afwijkende buigingen/vorm hebben of er kunnen donker gekleurde strepen in zitten (de zogenaamde stresslijnen).

Met gebruik van Topet Aminovit® bent u ervan verzekerd dat uw vogels voldoende essentiële aminozuren binnenkrijgen, zodat de functie en het uiterlijk van, onder andere, het verenkleed optimaal zijn.

Vitamines

Twee voorbeelden van belangrijke vitamines in Topet Aminovit® die regelmatig in te lage concentraties in standaardvoer aanwezig zijn:

Vitamine D
Een deel van het vitamine D wat een vogel gebruikt wordt opgenomen uit het voer. Daarnaast worden bouwstoffen voor vitamine D, onder invloed van zonlicht, in het lichaam omgezet in vit. D. Als er onvoldoende vitamine D in het voer zit, en daarnaast wordt de vogel binnen gehouden (zonder direct contact met zonlicht) kunnen er gemakkelijk tekorten ontstaan.

Een van de belangrijkste functies van vitamine D is dat calcium (kalk) in het voer goed wordt opgenomen. Een tekort aan vitamine D kan ervoor zorgen dat dit minder gebeurd en zo kan ook een tekort aan calcium ontstaan, zeker als dit toch al weinig in de voeding aanwezig is.

Vitamine E
Vitamine E is een antioxidant. Dit betekent dat het schade aan cellen voorkomt door schadelijke stoffen weg te vangen. Als er naast een tekort aan vitamine E ook een tekort is aan het mineraal selenium kunnen spieren aangetast worden. De vogels zijn zwak, soms lijken ze verlamd. Als ook de spieren in de spiermaag zijn aangetast verteren ze de voeding minder goed.

Calcium

Calcium is belangrijk voor de vorming van botten en eierschalen, ook speelt het een rol in de aansturing van de spieren. Bij tekorten in de voeding zal het lichaam de calcium die het nodig heeft uit de botten gaan halen. Hierdoor worden deze broos en breken gemakkelijk.

Jodium

Jodium is nodig om schildklierhormoon aan te maken. Als er te weinig jodium in het voer zit, zal de schildklier sterk gaan vergroten. Vergroting van de klier kan zorgen dat de luchtpijp (en soms de slokdarm) voor een deel wordt dichtgedrukt, dit veroorzaakt benauwdheid

Indicaties

Toedieningswijze

Dosering

Samenstelling

De samenstelling van Topet Aminovit® is een uitgebalanceerd mengsel met alle essentiële voedingsstoffen, speciaal geselecteerd voor vogels.

Essentiële aminozuren:
Isoleucine, Lysine, Methionine, Cystine, Threonine, Tryptophaan

Vitaminen
Vit. A: 64000 IE, Vit. D3: 20500 IE, Vit. E dl-Alfa-Tocoferylacetaat: 120 IE, Vit. K3, Vit. B1, Vit. B2, d-Pantotheenzuur, Niacine, Biotine, Vit. B12, Foliumzuur
Vit. B6, Choline, Vit. C

Mineralen en spoorelementen

Fe (Ijzer), Zn (Zink), Mn (Mangaan), Co (Kobalt), I (Jodium), Koper(II)sulfaat­pentahydraat, Ca (Calcium), P (Fosfor), Ka (Kalium), Na (Natrium), Cl (Chloor), S (Zwavel).

Bijwerkingen

Geen

Gebruiksaanwijzing

Zie verpakking

Contra-indicaties

Bewaarcondities

Droog en donker, buiten direct zonlicht

 

 

Bestelnummer: 910-154  TOPET AMINOVIT 100 GRAM

Bestelnummer: 910-153  TOPET AMINOVIT 500 GRAM

 

Topet Farma® Top-Breed

 

Top-Breed is een hoogwaardig voedingssupplement ontwikkeld door een samenwerkingsverband van dierenartsen, nutritionisten, wetenschappers en vooraanstaande kwekers.

. De unieke combinatie van aminozuren, mineralen en extra vitamine E (2.000 mg) is ideaal in de voorbereiding van en gedurende de kweek.

Top-Breed is hét voedingssupplement voor een succesvol kweekseizoen!

Top-Breed bevat:

- Essentiële aminozuren zoals Lysine, Methionine, Threonine, Tryptophaan
- Vitamines: Vit. A, Vit. D3, Vit. E, Vit. K3, Vit. B1, Vit. B2, Pantotheenzuur, Niacine, 
- Biotine, Vit. B12, Foliumzuur, Vit. B6, Choline, Vit. C.
- Mineralen en spoorelementen: Ijzer, Zink, Mangaan, Cobalt, Jodium, Koper, Calcium, 
- Phosphor, Kalium, Natrium, Chloor, Selenium (Fe, Zn, Mn, Co, I, Cu, Ca, P, Ka, Na, Cl, Se)
- Organisch Selenium: dit heeft een hogere biologische beschikbaarheid dan de chemische vorm
- Foliumzuur: dit zorgt voor een betere groei en ontwikkeling van de jongen
- L-carnitine: zorgt voor een betere vruchtbaarheid en een hoger uitkomstpercentage.

 

Gebruiksaanwijzing: In de voorbereiding van en gedurende de kweek dagelijks 5g/100g eivoer, begin 2 weken voor het leggen.

 Koel en droog bewaren.

 

Analytische bestanddelen

 • 15.000 mg L-lysine

• 9.000 mg DL-Methionine

• 6.000 mg L-Threonine

• 10 mg L-Tryptofaan

• 190 g Calcium

• 1,2 g Natrium

 

Toevoegingsmiddelen

Nutritionele toevoegingsmiddelen/kg

• 325.000 I.E. Vitamine A (E672)

• 36.000 I.E. Vitamine D3 (E671)

• 2.000 mg Vitamine E (DL-alpha-tocoferyl acetaat)

• 70 mg Vitamine K3

• 170 mg Vitamine B1

• 385 mg Vitamine B2

• 500 mg Pantotheenzuur

• 145 mg Vitamine B6

• 1 mg Vitamine B12

• 1.250 mg Vitamine C

• 2.000 mg Nicotinezuur

• 7 mg Biotine

• 15.000 mg Choline Chloride

• 35 mg Foliumzuur

• 10.000 mg L-Carnitine

• 17,5 mg Ijzer (II) sulfaat, monohydraat

• 250 mg Koper (II) sulfaat, pentahydraat

• 2.500 mg Mangaan (II) sulfaat monohydraat

• 2.300 mg Zinksulfaat, monohydraat

• 50 mg Kaliumiodide, jodium

• 5 mg Selenium

 

Bestelnummer 910-166 TOPET TOP BREED 500 gr.

 

TOPET FARMA® CALCI-VIT

 

Topet Farma® Calci-vit

Calci-Vit is een hoogwaardig voedingssupplement ontwikkeld door een samenwerkingsverband van dierenartsen, nutritionisten,  wetenschappers en vooraanstaande kwekers.  Dit voedingssupplement bevat 10% calcium in een vorm die optimaal is voor de opname in het maagdarmkanaal van vogels. De toevoeging van vitamine D3 aan dit product zorgt ervoor dat het lichaam de calcium gemakkelijker opneemt en goed kan gebruiken.  

Door de juiste combinatie van ingredienten bevordert Calci-Vit de vorming van een goede eierschaal, ondersteunt het de opbouw van het skelet en de werking van het zenuwstelsel.
 
Samenstelling
Propyleenglycol, calciumchloride, kaliumchloride en magnesiumchloride.
 
Gebruiksaanwijzing
In de voorbereiding van en gedurende de kweek :
-  4 ml per 100 g eivoer of 250 ml drinkwater
 
Bij problemen: bv. calcium tekort, dunne eierschalen etc.
-  gedurende 4 weken 6 ml per 100 g eivoer of 250 ml drinkwater
 
Bij calcium tetanie/krampen:
-   dagelijks 6 ml per 100 g eivoer of 250 ml drinkwater levenslang

 

Bestelnummer 910-165  TOPET CALCIVIT

 

 

 

 

 

Bestelnummer 910-162 Topet Entero 100 gram

marc jacobs norge online marc jacobs vesker oslo marc jacobs online shop outlet marc by marc jacobs klokke marc jacobs bulldog iphone case marc jacobs watch online marc by marc jacobs veske blogg marc jacobs oslo klokke marc jacobs wallet small marc jacobs outlet store marc jacobs marc by marc jacobs oslo marc by marc jacobs vesker oslo marc jacobs outlet sale outlet marc jacobs milano marc by marc jacobs klokke pris marc jacobs watch cheap marc jacobs wallet iphone marc jacobs wallet 2013 marc jacobs wallet marc jacobs vesker 2014 marc jacobs vesker pris marc jacobs vesker marc by marc jacobs lommebok blogg marc by marc jacobs vesker nettbutikk marc jacobs klokke blogg marc jacobs watch price marc jacobs watch gold marc jacobs veske blogg marc jacobs handbags sale outlet marc jacobs lommebok norge marc by marc jacobs lommebok pris marc by marc jacobs veske norge marc jacobs vesker bergen marc jacobs vesker salg marc by marc jacobs vesker pris marc jacobs vesker nyheter marc by marc jacobs veske pris marc jacobs oslo city marc jacobs norge marc by marc jacobs vesker norge marc by marc jacobs klokke oslo marc by marc jacobs marc jacobs veske brun marc jacobs veske nettbutikk marc jacobs wallet pink marc jacobs veske norge marc by marc jacobs klokke trondheim marc by marc jacobs lommebok
marc jacobs lommebok nettbutikk marc jacobs outlet bags marc jacobs iphone case 5s marc jacobs wallet silver marc jacobs watch necklace marc jacobs watch too big marc jacobs oslo marc jacobs klokke norge marc by marc jacobs norge marc jacobs lommebok pris norge marc jacobs norge priser marc jacobs vesker til salgs marc jacobs lommebok bergen marc jacobs lommebok oslo marc jacobs klokke annais marc by marc jacobs vesker marc jacobs vesker til salgs marc by marc jacobs vesker norge marc by marc jacobs vesker oslo marc jacobs iphone case 5 marc jacobs lommebok billig marc by marc jacobs clutch marc jacobs wallet ebay marc jacobs veske selges marc jacobs veske til salgs marc jacobs outlet marc by marc jacobs vesker marc jacobs vesker norge marc by marc jacobs klokke annais marc by marc jacobs klokke pris marc by marc jacobs vesker pris marc jacobs watch marc jacobs lommebok pris marc by marc jacobs klokke annais marc by marc jacobs veske oslo marc jacobs wallet black marc jacobs norge klokker marc jacobs klokke annais marc by marc jacobs lommebok norge marc jacobs iphone case selfridges marc by marc jacobs watches marc jacobs watch blade silver